Posted on

Tävlingar med snöskoter

Alla som vill ta sin snöskoter hobby till en ny nivå kan delta i snöskotertävlingar både i Sverige och internationellt. Det finns som sagt många olika tävlingsgrenar att tävla i dock lite beroende på förening och område. Bland de olika varianterna av tävlingar finns dragracing och skotercross samt flera varianter av freestyle och hopp. Några tävlingar har blivit mycket kända medan andra är mindre kända. Tävlingarna skiljer sig ganska mycket åt så det gäller för dig som tävlar att läsa på samt vara ordentligt förberedd.

Guldhjälmscupen är en av Sveriges mest kända tävling. Vad som är speciellt med denna tävling är att den är en veterantävling vilket innebär att de tävlande, oavsett ålder, måste delta med en äldre skoter. Deltagarna delas upp efter erfarenhet i klasserna dam, herr och barn. En helt klart rolig tävling och en utmaning för de flesta.

Arctic Cat Cup är en skotercross tävling i Östersund som påminner om motorcross men på snö. Denna tävling lockar folk från hela Europa samt Sverige och har anordnats sedan 1973. Arctic cat Cup är den störst skotertävlingen i Europa och givetvis Sverige. Denna tävling lockar de allra bästa snöskoterförarna att delta.